Bernhoft med nattkonsert på Aksla

Jarle Bernhoft stiller til eksklusiv solokonsert på toppen av Aksla når Norad håper å samle hele Ålesundsregionen til en felles nattevandring for FNs bærekraftsmål.

VIL LYSE OPP: Slik ser Norad for seg at Akslafjellet vil se ut i forbindelse med nattevandringen og konserten til Jarle Bernhoft 21. april.  Foto: Illustrasjonsfoto

Nyheter

21. april inviterer Norad - Direktoratet for utviklingssamarbeid - til det de håper skal bli en spektakulær nattevandring i Ålesund.

Planen er å lyssette trappetrinnene opp mot Aksla i bærekraftmålenes farger. På toppen av Aksla stiller Jarle Bernhoft til sin eneste solokonsert i 2018.

– Jeg vil gjerne bidra til å rette søkelyset mot FNs bærekraftsmål. Målene er viktige verktøy for å oppnå kanskje det viktigste som fins: Vi er nødt til å, helt fundamentalt, spille bedre på lag med kloden og andre mennesker, sier Jarle Bernhoft om sitt bidrag.

Selve vandringen starter klokken 21.00 i byparken, mens konserten holdes rundt klokken 23.00. Arrangementet er gratis.

LES OGSÅ: Publikum i Ålesund er noe av det nærmeste Bernhoft har kommet amerikanske tilstander

Vil samle ålesunderne

Målet med nattevandringen er å rette fokuset mot bærekraftsmålene til FN.

– Bærekraftsmålene er en felles arbeidsplan for hele verden for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. For å symbolisere dette krafttaket skal vi lyse opp Norges mest ikoniske trapp i bærekraftsmålenes farger. Dette blir et spektakulært skue og en stemningsfull vandring som vi håper at mange vil bli med å oppleve, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

I tillegg til nattevandringen blir det lagt opp til flere aktiviteter i bybildet i dagene i forkant. Blant annet blir det satt opp en kunnskapsløype fra Brosundet, gjennom byparken og opp trappene til Aksla. løypa er åpen fra onsdag 18. april.

– Trappen opp Aksla vil også bli lyst opp i dagene før nattevandringen, slik at man har mulighet til å ta en testtur eller få med seg hele løypa selv om man ikke kan delta lørdag, opplyser Norad i ei pressemelding.

Samarbeid med The North West

Nattevandringen - av Norad kalt Verdens vakreste nattevandring - samarbeider med konferansefestivalen The North West som arrangeres samme uke i Ålesund.

– Samarbeidet med The North West gir oss muligheten til å utvide nattevandringen og inkludere et større faglig innhold rundt bærekraftsmålene, sier Jon Lomøy.