Støre spør om Solberg har kontroll på Listhaug

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener det er god grunn til å spørre om statsminister Erna Solberg (H) har kontroll på sin egen justisminister. 

Ap-leder Jonas Gahr Støre er kritisk til at Sylvi Listhaug skal ha nektet å slette Facebook-innlegget.  Foto: SCANPIX

Nyheter

– Hvis det er riktig at vi har en justisminister som legger denne type utspill på Facebook og deretter nekter å slette innlegget til tross for at statsministeren ber henne gjøre det, ja da har vi en privatpraktiserende justisminister som statsministeren ikke har kontroll på, sier Støre til NTB.

Han viser til at Dagens Næringsliv onsdag skriver at Solberg, via statssekretær Rune Alstadsæter, allerede lørdag ba justisminister Sylvi Listhaug (Ap) om å slette innlegget på Facebook som viser fremmedkrigere i Somalia med teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

– Denne saken handler nå mer om Erna Solberg enn om Sylvi Listhaug. Er det justisministeren som styrer statsministeren, eller er det omvendt? – det er et spørsmål vi trenger å få svar på, sier Støre.

(©NTB)