Kvinne fra Oppland skal ha startet blomsteraksjon for Listhaug

Blomsterhavet som endte på justisministerens kontor, skal ha blitt startet av en kvinne i Oppland.

Justisminister Sylvi Listhaug fra Ørskog måtte etter sterkt press beklaget et Facebook-innlegg i Stortinget. Her er hun på sitt kontor fredag med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte.  Foto: Heiko Junge /NTB Scanpix

Nyheter

Randi Walderhaug Frisvoll (KrF):

– Sylvi Listhaug har brukt opp tabbekvoten

Men KrF-topp i Møre og Romsdal, Randi Walderhaug Frisvoll, vil gi justisminister Sylvi Listhaug «en siste sjanse».

Blomsteraksjonen til støtte for justisminister Sylvi Listhaug ble startet av en kvinne i Oppland, som først delte oppfordringen om å sende blomster på «Gruppa for Frp-venner i Norge», skriver VG lørdag.

– Så kopierte jeg og limte og delte overalt en oppfordring om at det skulle sendes blomster hennes vei, forteller hun til avisa.

Listhaug og hennes rådgiver Espen Teigen har i flere medier fortalt at blomsterhilsenene kom fra vanlige folk og at kun et fåtall kunne spores til ekstreme nettgrupper.

Oppfordringen ble senere spredt på en rekke andre plasser på Facebook, blant dem flere innvandringskritiske grupper.


Utøya-overlever anmelder trusler etter blomster-kritikk

Utøya-overlever Helen Ingrid Andreassen anmelder trusseltelefoner hun fikk etter å ha uttalt seg kritisk om Sylvi Listhaugs blomsterhyllest, skriver Dagsavisen.

 

Frp fosser fram på ny meningsmåling 

Frp går kraftig fram i en ny meningsmåling tatt opp etter Facebook-bråket rundt justisminister Sylvi Listhaug, skriver VG. KrF faller under sperregrensa.