Sylvi Listhaug (Frp) går av som justisminister

Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister. Det blir pressemøte i Nydalen 8.30.

Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Nyheter

– Jeg er glad for at Siv og hele partiet var villig til å legge regjeringsdeltakelsen til side for å støtte meg som justisminister. Men jeg kan ikke tillate at min avgang åpner for at Frp mister makt og gjennomslag, skriver Listhaug i et innlegg som også blir postet på Facebook-sidene hennes.

Hun framholder at hun går av frivillig.

– Det har vært helt opp til meg selv om jeg skulle stå hele veien ut, eller om jeg skulle trekke meg, skriver Listhaug.

– Surrealistisk

Den kontroversielle Frp-politikeren beskriver den siste uken som «helt surrealistisk» og en «heksejakt».

– Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent, framholder hun.

– Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges framtid, fortsetter hun.

Vil ikke holde tett

Listhaug sier helt vanlige mennesker den siste uken er blitt stemplet og hengt ut på det groveste, bare fordi de støttet henne og Frp. Samtidig slår hun fast at hun absolutt ikke vil tie stille fra sin nye posisjon som stortingsrepresentant.

– Når jeg nå går av lover jeg å ikke gå stille i dørene på Stortinget. Nå kommer jeg til å konsentrere meg hundre prosent om å fronte Frps politikk sammen med mine gode stortingskolleger, sier Listhaug.

Oppdateres.

Kreditering: NTB

Fakta om Sylvi Listhaug

* Født 15. desember 1977 i Ålesund. Gift, tre barn.

* Listhaug var byråd i Oslo med ansvar for pleie- og omsorgstjenesten, sosialtjenesten, rusomsorgen og barnevernet mellom 2006 og 2011.

* Seniorrådgiver i PR-byrået First House i Oslo i 2012.

* Landbruks- og matminister 2013-2015, senere innvandrings- og integreringsminister 2015–2018.

* Justis- og beredskapsminister fra 17. januar 2018.

* Gikk av 20. mars.

* Ifølge Politiforum er Listhaug den justisministeren som har sittet nest kortest. Petter Mørch Koren (KrF) var justisminister i Lyng-regjeringen i 28 dager etter at Gerhardsen-regjeringen gikk av etter Kings Bay-ulykken på Svalbard i 1963.