– Det må da kunne gå an å snakke med hverandre, sier Petter Larsgård oppgitt.

Torsdag morgen fikk han og flere hundeeiere en brev i posten. Brevet var postet anonymt, og inneholdt bare en papirlapp med bestemmelsen om båndtvang i Ålesund kommune.

– Det var bare hos oss det skjedde, forteller Larsgård.

– Jeg snakket med flere som bor lenger vekke, og ingen av dem hadde mottatt noe lignende. Alle sammen syns det var helt ubegripelig at folk kan fare fram på den måten.

Larsgård lurer på om den som postet brevet ikke tør å stå fram med meningene sine.

– Vanligvis så er det jo slik at folk kan snakke sammen dersom det er noe galt. Å gå fram anonymt slik som det der syns jeg er en uting. Det er en veldig usaklig måte å gjøre ting på, og jeg syns det grenser til trakassering, forteller han.

Nødt til å utfordre hunden

Larsgård forteller at som for hundeeiere flest, så er det slik at han er nødt til å utfordre hunden for at dressuren skal kunne holdes ved like.

– Det er jo ikke slik at vi slipper løs hunden når det skal være. Vi bruker sunn fornuft, men for at hunden skal lære må den også kunne utfordres.

Islagt

Hundeeieren forteller at vanligvis ville han tatt med hunden til Sørnesmarka, men på grunn av mye is i vinter har den ikke kunnet blitt brukt.

– Den er fullstendig islagt, så den er ikke brukandes til å lufte hunden på, sier han.

Ikke skjedd noen episoder før

Larsgård sier at han aldri har opplevd noe lignende før, ei heller har de andre hundeeierne i nabolaget.

– Det har aldri vært noe problem å ha luftet hunden før. Ingen har kommet til meg og klaget. Om noen virkelig har et problem, så må de komme og si fra om det, og ikke snike seg rundt i mørket og levere anonyme brev, sier han.

Dette brevet ble sendt anonymt til alle postkassene i nabolaget til Larsgård. – Ingen andre har mottatt noe lignende, forteller han. Foto: Even Ørjasæter