Har gått flere snøskred: – Så ut som vi var kommet til Grønland

Ingen personer skal ha kommet til skade, men politiet oppfordrer turgåere til å være forsiktige i terrenget.

Bildene viser hvordan det så ut i Hjørundfjorden søndag, etter at det var gått et ras ved Strandabøen (t.h.) - trolig i løpet avnatta.   Foto: Frank Abrahamsen

Nyheter

Opplevelsen Frank Abrahamsen fikk da han seilte i Hjørundfjorden søndag illustrerer godt skredfaren på Nordvestlandet om dagen.

Det varme været har ført til betydelig skredfare – faregrad 3 – for Sunnmøre, Romsdal og Indre Fjordane til og med mandag.

Abrahamsen forteller til Sunnmørsposten at de seilte inn i en stor mengde is og snø som lå og duppet i fjorden. Trolig var det gått ei fonn ved Strandabøen på østsida av fjorden i løpet av natt til søndag.

– Fjorden var full av isblokker og det så ut som vi var kommet til Grønland, forteller han til Sunnmørsposten.

Ved 13-tida søndag ble det meldt om et skred fra Saudehornet i Ørsta, men vedkommende som varslet var sikker på at det ikke befant seg skiløpere i området.

På bakgrunn av denne informasjonen, ble det ingen utrykning denne gangen, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

De høye temperaturene har ført til stor fare for naturlig utløste skred, særlig i fjellsider hvor sola får tak. Skredobservatører har meldt inn flere skred på Nordvestlandet de siste dagene, ifølge nettsida Varsom.no.