Ålesund:

Investorer ruster opp Idungården for 80-100 millioner kroner

Det nystartede selskapet Pir Cowork skal gjøre den sju etasjers høye bygården til en innovasjonshub.

Fra venstre Lars Berg Giskeødegård, Ante Giskeødegård, Anja Solevågseide og Kaj B. Westre.  Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

Idungården skal bli en pulserende oppstarts- og innovasjonsarena i hjertet av Ålesund sentrum.

Bak satsinga står tidligere daglig leder i NextDigital, Anja Solevågseide, som nå blir daglig leder i Pir Cowork. Gjennom familieselskapet Aje Invest går hun sammen med faren Asbjørn Solevågseide inn inn med 25 prosent på eiersiden i Pir Cowork.

Det samme gjør Lars Berg Giskeødegård og Ante Giskeødegård i Momentium, gjennom Ante og Lars Holding AS. Tredje like store eierdel står Kaj B. Westre i Westregruppen for, gjennom Westre Holding AS. I tillegg blir det en fjerdepart som foreløpig er ukjent for offentligheten.

– Pir Invest heter investeringsselskapet som består av en gruppe av 20 sunnmørsgründere som går sammen. Mange er på plass. Men vi er ikke fedig å formalisere miljøet ennå, sier Solevågseide. Prosjektet Pir i sin helhet har en ramme på kanskje 80 til 100 millioner.

Idungården har adresse Keiser Wilhelmsgate 22 og ligger på hjørnet av Harald Torsviks plass.

LES MER HER: Ruster opp 4000 kvadratmeter (+)