Fylkesmannen: – Dette er ikke et turiststed

Sula kommune vil at Devoldfabrikken AS i Langevåg skal godkjennes som «typisk turiststed».

DEVOLDFABRIKKEN: Fylkesmannen sier nei til helligdagsåpent. 

Nyheter

Men Fylkesmannen i Møre og Romsdal sier nei.

Andre steder som Beitostølen, Geiranger, Geilo og Lyngør har slik status, noe som gir mulighet til søndag- og helligdags-åpne butikker, slik at turister som oppholder seg der kan få dekket relevante behov.

– Devoldfabrikken er å betrakte som et kjøpesenter med handel hele året med økt omsetning i turistsesongen og før jul, og er ikke avhengig av søndagsåpent for å kunne opprettholde handelen. Den ligger i sentrum av Langevåg som har anna handel og kun 20 minutters kjøretur fra Moa. Anna status vil påvirke anna handel. Og turistene som besøker Langevåg, oppholder seg ikke der i lang tid, mener fylkesmannen.