Vigra: Ny rampe forenkler reisa for rullestolbrukere – og gir beskyttelse for vær og vind

Ålesund lufthavn Vigra har tatt i bruk sin første såkalte «Aviramp».
Nyheter

Nyvinningen erstatter en tradisjonell flytrapp på fordøren til flyet og skal gjøre det enklere for rullestolbrukere å ta seg inn og ut av flyet. Samtidig gir den overbygde rampen passasjerer beskyttelse mot vær og vind mens de står i kø for å komme inn i flymaskinen.

Den første rampen brukes av Widerøe Ground Handling som er agent for Widerøe, SAS og KLM. Den neste rampen av samme type vil trolig bli tatt i bruk i juli av Aviator – som er agent for Norwegian og Wizz Air, opplyser lufthavnsjef Tor Hånde i en e-post.


Ålesund lufthavn:

Nytt parkeringssystem på Vigra: – Glem billetten for godt

Fra kommende tirsdag er det slutt på bommer og billetter ved parkeringsplassene til Avinor på Ålesund lufthavn.