– Jo, det gikk veldig bra sist jeg var i München. Det var i januar da det også var verdenscup der. Da kom jeg helt til finalen der de åtte beste er i aksjon. Det endte med 7.-plass. Det er alltid gøy å gjøre det godt, sier 23-åringen fra Sjøholt.

Hansen, som skyter for den lokale klubben Storfjorden, bor på Kløfta og er en av elite- utøverne i Norges Skytterforbund.

– Jeg skal konkurrere i to øvelser i München, men kun 60 meter stående med luftgevær teller i verdenscupen, sier Hansen. Hun satte i morges kurs for Tyskland og skal gjennom trening i morgen før alvoret torsdag.

Usikker på formen

– Har du ambisjoner om å nå finalen igjen?

– Vel, jeg er ikke i toppform og vet ikke helt hvordan det blir denne gangen siden jeg ikke har skutt så veldig mye i det siste, sier Hansen.

Hun fyller 24 år i juli og har allerede fire NM-gull og medalje også fra VM som junior.

– Det er mye å se fram til utover i sesongen, blant annet uttak til VM den 14. til 16. juni. Da skal jeg konkurrere på hjemmebane siden første øvelse går i Alfhallen på Kløfta. Jeg bor helt i nærheten av den hallen og skal skyte med luftgevær der. To dager senere er det helmatch med 22 kaliber i Stangehallen. NM går i Elverum i St. Hans-helga, før det er nordisk mesterskap i Oslo i august. Og så venter VM i Sør-Korea i september, skisserer Hansen.

Hun var i forrige måned og testet VM-arenaen. Karoline fikk en sterk 13.-plass av 100 på luftgevær. Hun skjøt også helmatch (40 skudd liggende, 40 skudd knestående og 40 skudd stående) og ble nr. 22.

– Helmatch står også på programmet i München denne uka, men utenfor verdenscupen. Den øvelsen skal jeg skyte lørdag, sier Karoline Hansen.

Regine Nesheim fra Nordfjordeid er også på plass i Tyskland. Hun skal skyte helmatch.

Pallplasser på Dale Bolstad

I forrige uke var det en internasjonal konkurranse i tyske Hannover. Der deltok flere parautøvere fra Norges Skytterforbund, blant annet Kristbjørg Dale Bolstad fra Velledalen. Hun representerer også Storfjorden og innkasserte to flotte pallplasser. I klasse R4 ble det 620,7 poeng i den innledende skytinga og 2. plass, i klasse R5 fikk hun en 3. plass med 627,1 poeng.

Kristbjørg Dale Bolstad imponerte i Hannover forrige uke. ARKIVFOTO Foto: privat