Leder i nominasjonskomiteen, Atle Istad, sier han allerede i dag vil ta kontakt med Nesvik.

- Vi kommer selvfølgelig til å snakke med Nesvik. Jeg vil ta kontakt med han allerede i dag. Når vi har fått denne muligheten vil vi spørre han om han er interessert i å stille på lista, sier Istad.

Som understreker at det er nominasjonsmøtet som til syvende og sist avgjør hvordan Frps liste til kommunevalget blir seende ut.

- Jeg vil snakke med Nesvik. Så vil vi diskutere det i nominasjonskomiteen for så at nominasjonsmøtet har det siste ordet, påpeker han.

Nesvik selv vil ikke kommentere denne muligheten og viser til sin begrunnelse for å trekke seg som fylkesmann.

I den begrunnelsen framhever han at han ikke ønsker seks år med pendling mellom Ålesund og Molde. Det slipper han dersom han skulle lykkes med å bli ordfører i den nye storkommunen.

Vi er kjent med at Frp har jaktet en Ålesund-kandidat som de kan kjøre fram som sin ordførerkandidat foran valget neste år. Partiet har merket seg at Høyre satser på skodjebygderen Dag Olav Tennfjord som sin mann. De vil nok også forsøke utnytte det faktum at Eva Vinje Aurdal er førstegenerasjons ålesunder med sine familierøtter i Stordal.

Men fram til at Nesvik bestemte seg for å trekke seg fra vervet som fylkesmann, har ikke Frp hatt den rette Ålesund-kandidaten som kunne  ha en reell mulighet til å slåss om ordførerjobben. Nesvik er ur-ålesunderen som skal skuffe inn stemmer i byen og som samtidig har en politisk cv som er så lang at han vil kunne få godt med Frp-stemmer også i andre deler av kommunen, er resonementet i Frp-kretser.

Nesvik har ved siden av 20 års erfaring fra Stortinget, lang fartstid fra Ålesund-politikken.

Frp er ennå tidlig i nominasjonsprosessen. Så langt har partiet kun sendt ut forespørsler om navn på mulige kandidater. Nominasjonsmøtet er først i desember.