I går var arbeidsutvalget for nye Ålesund samla, denne gangen i Frp-bastionen Ørskog.

– Det er veldig spennende at en med så mye erfaring og ballast melder seg på. Det er også et kvalitetsstempel som viser hva vi har fått til med nye Ålesund, sier Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap).

Tennfjord (H) og Krogsæter (Sp) er enig. Vebjørn Krogsæter fra Haram er trolig den som blir Senterpartiets ordførerkandidat. Han var også den som ble mest overraska av de tre.

Nesvik på kollisjonskurs?

– Den første reaksjonen var at jeg ble veldig overraska. Men jo flere kandidater, jo bedre, sier Krogsæter.

Nå er han spent på hvordan Frp vil stille seg til planene som er utarbeida av de fem kommunene i samarbeid. Nye Ålesund har blant anna en intensjonsavtale om hvordan tjeneste- tilbudet skal være i den nye kommunen. Men det er fra 2020 at vi ser hva avtalen er verdt.

– Det blir interessant å se hvordan Nesvik stiller seg til intensjonsavtalen. Avtalen står nok i motsetning til det Nesvik har stått for tidligere.

Men dersom Nesvik skulle bli ordfører, og dersom han også stiller seg bak intensjonsavtalen?

– Da åpner det seg flere nye samarbeidsmuligheter, sier Krogsæter (Sp).

– Alle er ålesundere

Vinje Aurdal kommer også med et lite stikk til journalist Geir Strand i Sunnmørsposten, som brakte nyheten om at Nesvik mest trolig er Frps kandidat. Strand skriver at Sunnmørsposten er kjent med at Frp har jakta en ålesunder som de kan kjøre fram som sin ordførerkandidat, og at de har merka seg at Høyre satser på skodjebygderen Dag Olav Tennfjord, mens Eva Vinje Aurdal (Ap) har familierøtter i Stordal.

– Ideen med nye Ålesund er at alle er ålesundere, sier Vinje Aurdal, og trekker fram Richard Florida, som holdt foredrag under konferansen The North West i vår.

– Han understreka at gjestfrihet og mangfold er essensielt for en region som vil skape vekst og utvikling.

Også Dag Olav Tennfjord syns det er bra at Nesvik ser ut til å mene at jobben som Ålesund-ordfører er mer spennende enn jobben som fylkesmann. Men Tennfjord ble visst ikke så overraska over nyheten.

– Nei, jeg traff han for ei uke siden, sier Tennfjord.