Tenk deg, en hall på over 2.000 kvadratmeter med sammenhengende trampoliner. Med Ninja Warrior-bane.

– Jeg har besøkt trampolineparker rundt om i verden, og det er kjempegøy, og med ei fantastisk atmosfære. Folk har det kjempegøy, sier gründer og initiativtaker Kristoffer Godø.

I Norge er det trampolineparker i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Larvik. Går alt etter planen, etableres det også i Ålesund, nærmere bestemt på Blindheim.

Flere interessenter

Ålesund kommune har allerede mottatt søknader eller avholdt forhåndskonferanse om aktivitetspark/trampolinepark på to ulike eiendommer, hvorav den ene øst for Tverrvegen i nærheten av Blindheim idrettshall, en eiendom som eies av Blindheim Eiendom AS.

Men også rett over vegen, der Porolon ligger, har tomteeier Leif Sunde søkt utnyttelse av eiendommen til blant anna trampolinepark.

Godø forteller at han studerte i Australia, og da han reiste tilbake, var det kommet en trampolinepark over gata.

– Det var WOW! Det var så mye folk som hadde det gøy. Det var ingen frittstående trampoliner, men heldekkende trampoliner fra vegg til vegg, slik at man ikke kan falle imellom. Dette må vi ha i Ålesund, tenkte jeg.

Med en superentusiastisk sønn som også higet etter å reise tilbake til en trampolinepark, var pappa Godø ikke i tvil om hva han måtte gjøre. Han kontaktet ulike leverandører rundt om i verden, og ble invitert til trampolineparker blant anna i Storbritannia og Spania.

– Jeg brenner veldig for dette, og håper vi snart kommer i mål, sier Godø.

Aktivitet for alle

– Hvem er dette for?

– Dette er for alle, om de er fem år eller 85 år! sier han, men legger vekt på at fokus er på barn og unge. Tilbudet vil også innebære tilbud om kanonball, frihopping, basketball og teambuilding for bedrifter.

Ifølge Godø er det stor interesse for konseptet, også fra investorer.

– Ålesund er verdens beste by å ha noe slikt. Det er jeg helt overbevist om, sier Godø, som er godt kjent med at det tidvis regner sidelengs her.

– Hvorfor på Blindheim?

– Vi har leita over alt etter bygg som passer, og det må være over tusen kvadratmeter og ha minst seks meters takhøyde. Samtidig vil vi være litt kresne på lokalitet. Og da følte vi at Blindheim er en god plass. Her bor mange småbarnsfamilier, og generelt er området en god plass for innendørsaktiviteter, mener Godø.

Lokalitet?

Blindheim Eiendom AS har søkt rammetillatelse til å sette opp en hall på 30 ganger 70 meter, for trampolinepark på området i nærheten av Blindheim ungdomsskole og idrettsparken ved Blindheim idrettshall.

Tiltakshaver mener et slikt tilbud vil være svært bra for bydelen, like ved idrettsparken.

På andre sida av Tverrvegen er Porolon AS i ferd med å trappe ned dagens drift og får ledige lokaler.

Også her er det store planer om ulike aktivitetstilbud, trampolinepark inkludert.

Sunnmørsposten har snakka med eier Leif Sunde.

Han vil avvente å fortelle om sine planer inntil han har fått nødvendige tilbakemeldinger fra Ålesund kommune.

Begge lokalitetene for aktivitetstilbud for barn- og unge må ha dispensasjon eller omreguleres for ny bruk.

Her et eksempel fra en utendørs trampolinepark. I Ålesund er planen å bygge innendørs. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Foto: Shutterstock/NTB Scanpix