Med litt over to uker til Slinningsbålet skal tennes, kan bålsjef Mathias Haga komme med gode nyheter om årets bål.

– Jeg synes vi ligger veldig godt an etter å ha stått på i noen uker uker. Bålet er på rundt 14 meter, noe som gjør at vi ligger foran skjemaet vårt. Jeg tror aldri jeg har sett et bål som har kommet så langt allerede i starten av juni, sier Haga til Sunnmørsposten.

– Målet vårt er at vi kommer oss opp på rundt 30 meter. I år prøver vi å lære opp litt nye bålbyggere, som kan ta over videre til neste år, sier Haga.

– Godt oppmøte

– Hvor mange har vært med på bålbyggingen til nå?

– Det har vært en gjeng her på rundt ti stykker i alderen 14 til 21 år. Jeg har aldri vært med på at det har vært et så godt oppmøte så tidlig. Tidligere har det vært tre-fire som har stått på, så dette ser lovende ut.

Haga tror det kan komme flere bålbyggere til når eksamensperioden er over.

Trenger flere paller

Bålbyggerne er godt fornøyd med hvor mange paller de har fått i år, men de skulle gjerne hatt flere for å nå målet sitt.

– Vi har ikke nok paller til å ferdigstille bålet, så vi håper det er flere som kan tenke seg å hjelpe oss med det. Men vi kan ikke klage på sponsingen av paller som vi har fått til nå, understreker Haga.

Hemmelighetsfull

Bålsjefen snakker gjerne om hva som er status for bålbyggingen, men han blir mer hemmelighetsfull når det gjelder opplegget rundt selve kveld det skal tennes, som natruligvis er lørdag 23. juni.

– Vi har litt nye ting på lur, men jeg har ikke lov til å si noe om det enda. Jeg ser for meg at det kommer til å bli et utrolig bra opplegg, sier han.

– Dette handler om underholdning?

– Ja, det vil jeg si. Det er bare å vente i spenning, for jeg tror folk kommer til å bli overrasket, avslutter Haga med et lurt smil.

Alt om Slinningsbålet: Les siste nytt om byens største St. Hans-bål