Det ble resultatet da komiteen behandla saka om dyreklubbens framtid på møtet mandag kveld. Flertallskoalisjonen foreslo i utgangspunktet at kommunen skal drive klubben, men i det endelige vedtaket står det at "utvalget ber administrasjonen snarest komme tilbake med en sak som sikrer videre drift av Borgund dyreklubb fra 1.1. 2019". Det var et enstemmig utvalg som vedtok dette.

Skrev brev

"Vi elsker dyreklubben" skrev fire av medlemmene i et brev til kommunen da det ble klart at menighetsrådet ikke lenger ønsker å drifte klubben. Faren for nedleggelse ble dermed akutt. I går var både medlemmer og foreldre til stede på utvalgsmøtet. Tidligere på dagen hadde de fått melding om at det ville komme et forslag om kommunal drift som ville få flertall. Det ville det nok også ha fått, men forslagsstillerne gikk heller for et vedtak som samlet hele komiteen. Robekspøkelset henger fortsatt tungt over politikerne i Ålesund.

Betyr mye

– Dyreklubben har i mange år vært en institusjon som betyr svært mye for mange. Vi kan ikke ta sjansen på at den blir nedlagt, sier Henriette Bryn (Ap). Hun har også vært leder i menighetsrådet i Borgund, og vet at det er svært krevende å stå for drifta av dyreklubben. Hun er også styreleder i Ålesund kommunale eiendom som eier bygningene som klubben disponerer.

– Når vi allerede eier bygningene, hadde det jo vært meningsløst hvis dyreklubben ble lagt ned. Tilbudet er helt unikt, og blir brukt av folk både i Ålesund og i nabokommunene. Derfor mener vi at klubben og alle de frivillige nå fortjener at drifta blir trygg og forutsigbar, sier Henriette Bryn.

Hun mener at det økonomiske ansvaret kommunen påtar seg bare handler om småpenger.

– Dere risikerer ikke at andre frivillige organisasjoner også ønsker den samme hjelpa?

– Jeg tror ikke det opprinelige forslaget til vedtak ville ha dannet noen form for  presedens.Borgund dyreklubb er så spesiell og har holdt på i så mange år at folk forstår at vi ikke bare kan sitte stille å se på at tilbudet forsvant.

Er her hele tida

Og det er selvsagt både barn og voksne glade for.

– Vi er veldig glade i dyreklubben og er her nesten hele tida, forteller Kristine F. Moen. Det var hun som skrev brev til kommunen sammen med Alise Heltne Helland og Jakob og Johanna Siejak.

Nina Heltne Helland og Laila Ellebye Reinseth er voksenansvarlige i dyreklubben, og de har også prøvd å trekke i flere tråder da de skjønte at det lå an til nedlegging.

– Det gjøres en fantastisk flott jobb her både av den daglige lederen og av alle som legger ned masse frivillig innsats. Men det er også slitsomt å drive når det hele tida er usikkert om vi får det til å gå rundt, sier de to.

Daglig leder Rebekka Kolvik sier at det ikke er økonomien som er det største problemet denne gangen.

– Nå er det selve drifta det står om, og vi skjønner jo at menighetsrådet ikke kan ta på seg dette ansvaret lenger. Derfor er det en lettelse at politikerne ønsker å sikre drifta.

– Hva med de frivillige? Kommer de til å fortsette hvis kommunen tar ansvaret for drifta?

– Det kan du være helt sikker på!

Nina Heltne Helland og Laila Ellebye Reinseth forsikrer også at dugnadsånda og den frivillige innsatsen kommer til å bli like stor som den har vært.

I vedtaket står det også at det skal arbeides videre med saken i samarbeid med menighetsrådet.