– Dette er et kjempespennende boligprosjekt med en unik beliggenhet. Lyset, nærheten til havet og naturen gjør det å bo her til noe helt spesielt. Jeg kunne ikke la muligheten til å være med å utvikle Skjongholmen videre gå fra meg. Det sier Inger Johanne Langeland. Sammen med investorer fra Ålesund og Giske har hun dannet Skjongholmen Invest. De har tatt over boligprosjektet på holmen, som ligger tett ved brua mellom Ytterland på Valderøy og Giske.

Hun trekker fram at nærheten til Ålesund, flyplassen på Vigra, og kort avstand til natur og mulighet til fritidsaktiviteter både på land og særlig til havs, gjør Skjongholmen til det hun mener er et attraktivt bosted.

De 20 første leilighetene på Skjongholmen har vært bebodd siden 2013, men så stoppet prosjektet opp før nytt eierselskap er i gang igjen. Nå er gravemaskiner er i full gang med å planere tomta til den tre etasjer høye bygningen som skal romme de 20 nye leilighetene-

– Til neste sommer kan de første flytte inn, lover styreformann i Skjongholmen Invest, Sindre Røren.

Ut mot havet

– Alle leilighetene får havutsikt, -og noen får både morgen- og ettermiddagssol, forteller arkitekt Hilde Lervik Langås som sammen med sin far Torstein Lervik har utformet leilighetene og uteområdet.

– Etter noen runder med reguleringsendringer har uteområdet utviklet seg til å bli bedre og mer barnevennlig enn det var i utgangspunktet. Nå bli her et flott rekreasjonsområde med lekeplass, badeplass og kort vei til marina og mulighet for båtplass, forteller arkitektene som legger til at det meste av den 30 mål store Skjongholmen er regulert til offentlig friareal.

– Det åpner for aktiv fritid på holmen, mener Lervik.

I Skjongholmen Strand, som byggetrinn to kalles, tilbys det både tre, -fire og femroms leiligheten der størrelsen varierer fra 53 til 150 kvadratmeter. Prisen spenner fra 2, 8 millioner kroner for de minste til 7–8 millioner kroner for de største leilighetene.

– Det er ikke mange boliger som har så sjønær beliggenhet som dette, påpeker eiendomsmegler Geir Kristian Ødegård. Han kan fortelle at halvparten allerede er solgt.