Sterk vind skaper problemer:

Flytter Ålesund Live innendørs

På grunn av værmeldingene flyttes Ålesund Live inn i Sparebanken Møre Arena i år.

  Foto: HOGNE BØ PETTERSEN

Nyheter

–  Med så sterk vind som det er meldt vil vi ikke kunne gjennomføre festivalen som planlagt på Sørsida, og da er det veldig fint å ha et bra alternativ, sier Ante Giskeødegård i Momentium. Det var onsdag formiddag at Momentium tok avgjørelsen om å flytte festivalen innendørs.

Ifølge presseansvarlig Terje Erstad er det strenge regler for å sette opp scene utendørs og meldingene om sterk vind gjør at det ikke vil være forsvarlig å arrangere festival utendørs i helga.

– Da får jeg i alle fall oppfylt mitt ønske om å arrangere festival innendørs, sier Erstad og ler.

Det er allerede tatt kontakt med idrettslag i forbindelse med eventuell rigging i hallen.

Ålesund Live arrangeres førstkommende fredag og lørdag.

– Møt opp i shorts

Giskeødegård opplyser at det trolig vil bli varmt i hallen. Han oppfordrer folk til å kle seg lett.

– Nå kan vi gi publikum værgaranti på Ålesund Live. Det blir over 20 grader i hallen, så bare å møte opp i shorts. Når meldingene først er så dårlige, velger vi å være føre var. Vi har møtt utrolig stor velvilje fra SBM Arena, artister og samarbeidspartnere, og det er en lykke å kunne flytte den inn dit og gi publikum en regn- og vindfri opplevelse, sier han.

Fornøyd med arenaen

Etter erfaringene med Bryan Adams-konserten tror daglig leder, Ronny Stokke i Momentium at hallen vil fungere fint som festivalarena.

–  Erfaringene fra Bryan Adams-konsertene i fjor gjør at vi kan slå fast at dette er en glimrende arena for konsert og festival. Publikum vil få en fantastisk opplevelse.

Momentium opplyser også i en pressemelding at det vil bli deilig å slippe å bekymre seg for værmeldingene i forbindelse med festivalen.

Artister som James Bay, Lukas Graham, Susanne Sundfør og Hellbillies står på programmet under årets Ålesund Live.