Den fornærmede mannen i en grov voldssak som denne uka går for Sunnmøre tingrett, forklarte seg i går i retten. Fem menn er tiltalt for grov voldtekt og mishandling av en mann.

Bistandsadvokat Tone Agnes Norderval sier hennes klient fremdeles lever i frykt og har slitt med angst etterpå:

Dommer: Tingrettsdommer Svein Eikrem i Ålesund tingrett i går. Foto: Stig Vågnes

Pågikk gjennom natten

Mannen skildret den rystende mishandlingen han skal ha blitt utsatt for i et klubblokale på Nordvestlandet seint i 2016.

Han forklarte hvordan han var holdt fanget i flere timer og blant annet blitt tunget til å kle seg naken foran de tiltalte og voldta seg selv med en flaske.

Ifølge forklaringen vekslet de tiltalte gjennom natten på å feste og ruse seg – og mishandle mannen. Den fornærmede virket sterkt preget av hendelsen, men forklarte seg klart og tydelig om hendelsesforløpet.

– Fryktet for livet

Ifølge den fornærmede, var narkogjeld på rundt 25.000 kroner bakgrunnen for mishandlingen. Han fortalte hvordan mennene skal ha startet med å slå og sparke mannen, før volden eskalerte utover natten. Den fornærmede fortalte at han ikke var i stand til å rømme fra situasjonen på grunn av volden han ble utsatt for.

– Det sto fem personer fra et kriminelt miljø rundt meg. Jeg fryktet for livet, sa han på et tidspunkt.

Aktor: Statsadvokat Jogeir Nogva, sammen med politijurist Magne Kvalvik, er aktor i den alvorlige voldssaka i Sunnmøre tingrett denne uka. Foto: Stig Vågnes

Utbryter fortalte om volden

Mannen fortalte ikke selv hvem som stod bak mishandlingen og saken ble først henlagt på grunn av bevisets stilling.

Det var en utbryter fra miljøet – en av de fem tiltalte – som først fortalte om episoden. Da denne mannen skulle forklare seg i retten, ba advokat Kirsten Vikesland Mæhle om at de andre tiltalte forlot rettssalen.

– Han er redd. Han har nylig mottatt trusler fra et MC-miljø i Sør-Norge, sa hun.

Tre av mennene erkjente straffskyld for alle tiltalepunktene, en erkjente delvis skyld, mens en erkjente seg ikke skyldig. Strafferammen for det alvorligste tiltaltepunktet, grov voldtekt begått av flere i fellesskap, er fengsel i inntil 21 år.

Det er satt av seks dager til rettssaken. Sunnmørsposten følger saka videre.