Nye læreplaner skal være på plass høsten 2020

Mer prosjektarbeid

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) presenterte tirsdag ettermiddag de nye endringene som skal komme i grunnskolen. Her er de største forandringene.

Spent: Rektor Tore Huse på Hessa skole er spent på hvilke nye løsninger som kommer som følge av regjeringens nye fagfornyelse i grunnskolen.   Foto: Helge Skuseth

Nyheter

– Dette er den største og viktigste skolereformen siden «Kunnskapsløftet», sa kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) under pressekonferansen der han presenterte de nye endringene som er planlagt for den norske skolen. De nye læreplanene skal utformes i 2019, og planen er at de skal innføres fra høsten 2020. Hovedfokuset er at skolen skal tilrettelegge mer for dybdelæring, der elevene i større grad skal få mulighet til å sette seg dypere inn i et emne.