– Vi jobber dag og natt nå, sier Rune Westad, daglig leder i Ferd Båt, og forteller at han solgte to båter på søndag, selv om de ikke har søndagsåpent, og fire i forrige uke.

Men største salgstoppen for båter har vært, og den sammenfalt med det flotte været vi hadde i vår. Nå er det hovedsakelig salg av utstyr og service til båtfolket som sørger for hektisk aktivitet i butikklokalene. Telefonen ringer i ett kjør denne dagen.

– Det er den vanlige mannen i gata. Vi selger båter som koster mellom 50.000 og en million, og de fleste vi selger ligger i sjiktet mellom 400.000 og 800.000. Det virker som mange har god råd, sier Westad.

Vekst

Etter finanskrisa stupte båtsalget i Norge, men siden har det igjen steget jevnt og trutt.

– I fjor solgte vi 400 påhengsmotorer og 250 båter, og det blir nødvendigvis ikke flere i år, men det blir mer i kroner og øre. Til juni i fjor hadde vi solgt for 47 millioner. Til juni i år har vi solgt for 52 millioner, sier Westad.

For noen båter er det lang leveringstid.

– Det er mange som bestiller om vinteren for å få levert båtene til sommeren når sola skinner, men det gjelder enkelte populære modeller. Vi har båter her som man kan kjøpe, forsikrer selgeren.

– Får du selv tida til å nyte båtlivet nå om sommeren?

– Nei, det får jeg ikke tid til. Min båtsesong er når det er kaldt i været, på høsten og vinteren, sier Westad.