Høgskolen i Molde

Rekordmange får studieplass i Molde

Hele 1.222 søkere har fått innvilget plass ved Høgskolen i Molde.

Fornøyde: Rektor ved Høgskolen i Molde, Steinar Kristofferen sammen med høgskoledirektør Gerd Marit Langøy ved Høgskolen i Molde.   Foto: Pressemelding

Nyheter

Dette er ny rekord, etter at 1.119 fikk tilbud om skoleplass i Molde i fjor. Av de 1.222 som nå har kommet inn, har de aller fleste fått innvilget førstevalget sitt.

Dette er gledelige nyheter for høgskoledirektør Gerd Marit Langøy.

- Vi er veldig fornøyd med å gi så mange tilbud om plass ved våre studier i Molde og Kristiansund, sier hun.

Selv om om alle plassene ved Høgskolen i Molde nå er tatt, kan noen likevel få en ny muliget til å sikre seg en plass ved skolen.

I løpet av dagen vil det komme en oversikt over ledige studieplasser på Samordna opptak sine nettsider. Fra klokka 09.00 20. juli kan man søke på disse.

Det er ikke avklart om Høgskolen i Molde vil legge ut flere ledige plasser her, men de oppfordrer søkerne til å følge godt med.

Øker staben

Ifølge Svein Bråthen, dekan ved avdeling for logistikk, er høgskolen beredt på å øke fagstaben for å møte det økende antallet studenter.

- Veksten kommer både de nye og de nåværende studentene til gode. Vi øker fagstaben og utvikler studieprogrammene våre. En logistikkutdanning kan brukes til svært mye og vi erfarer at studentene våre lett får seg jobb etter studiene. Dette er viktig fordi våre fagfelter griper inn på svært mange av samfunnets områder, skriver han i ei pressemelding.

Sykepleie mest populært

Studiet med desidert  flest søkere, er bachelor i sykepleie.

Her er det totalt 2.220 søkere, hvor 293 stykk har studiet som førstevalg.

174 har fått tilbudt studieplass ved dette studiet.