Fredag ettermiddag tok Sunnmørsposten med seg termometer og satt nesa mot badeplassene i Ålesundsområdet. Dagens varmeste badeplass ble Prinsen.

– Kjempedeilig, var dommen fra Thomas Skuggen (10) , Herman Gjerdsbakk Hovelsrud (10) og Albert Rødstøl (9). De har sommerferie og brukte dagen til å fange krabber i vannkanten - og mellom slaga bada de selvsagt.

Kjempedeilig Thomas Skuggen, Herman Gjerdsbakk Hovelsrud og Albert Rødstøl målte fredagens høyeste badetemperatur på Prinsen på Gåseid. 20 «kjempedeilige» grader kunne de rapportere. Foto: Staale Wattø

– Vi har til og med dukka helt under, kunne de fortelle og tok villig oppdraget med å føre termometeret ut i vannet. 20 grader ble fredagens høyeste måling.

Dagens kaldeste

Den kaldeste temperaturen ble målt på sørsida av Giskesanden. Der var det Vilde Hoel Roaldsnes (8) og Nora Roaldsnes Bremer (5) som målte temperaturen til 16 grader.

– Kaldt! var dommen etter at de kom opp fra vannet for å levere termometeret. Likevel tok det ikke mange sekundene før de var ute i vannet igjen.

Andre målinger

På Blimsanden målte Øyvind Drotningsvik og Emily (7) 18 grader, og etter å ha badet der hele dagen kunne de melde at det absolutt ikke er så kaldt.

På Stafsetneset målte Sunnmørsposten 19 grader på den langgrunne stranda.

God hjelp: Sunnmørsposten fikk god hjelp underveis. Her av Maria Elida Reitan-Horsas. Foto: Staale Wattø

– Mer enn varm tnok til å legge på svøm, fortalte Maria Elida Reitan-Horsas (9) som var på besøk fra Orkanger.

På Emblemsanden var det også 19 grader i vannet. Lene Saure var på besøk fra Østlandet og gikk 20-30 meter ut på den langgrunne stranda for å legge på svøm.

– Litt kjøligere så langt fra land, kunne hun melde.

Strandservice

På Volsdalsberga var det ikke bare mange badende, men også folk fra Redningsselskapet. Amund Rønes, Maya Roald og Alexander Sjøvik delte ut alt fra badevett og sikkerhet, til solkrem og vann til de besøkende. Sammen utgjorde de tre ungdommene «Strandservice». De oppdaterte også hyppig badetemperaturen og lufttemperaturen.

Sunnmørsposten tok egne målinger på stedet, og fant ut at det var 17 grader i vannet ved stupebrettet. En temperatur som flere så ut til å trives med. Noen av disse var Vilja Magli Helland Hauge (9) og Mynte Lia Fredriksen (8).

Hopp: Vilja Magli Helland Hauge hoppet fra stupebrettet på Volsdalsberga. Foto: Staale Wattø

De hoppet ivrig fra stupebrettet og hadde også tatt med seg en stor oppblåsbar hval de kunne henge på mens de var i vannet.