– Dette synes jeg er en enorm prestasjon. Den gamle rekorden ble slått med over seks timer.

Det sier Margrethe Vestvik Kleiberg, bestyrer ved Reindalseter Turisthytte. Hytta tilhører Ålesund-Sunnmøre Turistforening (ÅST).

Hovedpersonen sjøl, Nazif Karimi, er litt mer beskjeden:

– Jeg liker meg på fjellet. De to siste somrene har jeg jobbet på Reindalseter, og tatt meg gå- eller løpeturer i fjellet når jeg har hatt litt ledig tid, sier 19-åringen.

Han kom fra Afghanistan til Norge for seks år siden, og har mesteparten av tida bodd i Ålesund.

Lærling

Nå skal han starte som lærling innen barne- og ungdomsarbeid.

– Fortell om løpeturen din mellom alle disse hyttene.

– Jeg starta fra Tjønnebu klokka tre om natta. Så gikk turen videre til Vakkerstøylen, Pyttbua, Torsbu, Veltdalshytta, Fieldfarehytta, Jakobselet, Reindalseter og Danskehytta – før jeg avslutta ved Kaldhusseter. Jeg har fått vite at denne turen er på ca. 100 kilometer.

– Løp du i ett hele tida?

– Nei, jeg tok meg noen matpauser undervegs.

Godt kjent

Nazif har etter vært blitt godt kjent i Tafjordfjella. Både i fjor sommer og i år har han arbeidet i seks uker på Reindalseter.

– Det har vært langt flere gjester i sommer, enn det var i fjor. Så det har vært nok å gjøre. Jobben min har blant anna vært å servere frokost og middag, re opp senger og vaske rom.

At Tafjordfjella ligger langt fra byen synes han bare er bra:

– Det er dårlig med internettdekning der, noe jeg synes er deilig.

Afghanistan er også et fjelland, men det var først da Nazif kom til Norge at han ble en fjellmann.

– Jeg liker meg i fjellet, og det er gøy å arbeide på ei turistforeningshytte. Der møter jeg mange snille mennesker, sier 19-åringen – som har planer om å bli boende i Ålesund etter endt utdanning.

Hyttebestyrer Margrethe Vestvik Kleiberg skryter av sommervikaren sin:

– Det er helt utrolig at han klarte turen på så kort tid. Men så er Nazif en fysisk og psykisk sterk gutt, sier Kleiberg.

De to siste åra har Nazif Karimi hatt sommerjobb her på Reindalseter. ARKIVFOTO: JUNE R. JOHANSEN Foto: June R. Johansen