Ekspert om 40 år med bompenger

– Fylket kan gå på en stjernesmell

– Ved å finansiere Nordøyvegen over 40 år kan fylket gå på en stjernesmell. Det sier assisterende direktør ved Transportøkonomisk institutt, Kjell Werner Johansen.

Tunnel: Det kan bli bompenger i 40 år for dem som skal bruke Nordøyvegen. Fylkespolitikerne leter nå høyt og lavt for å finne penger til prosjektet. Her er det klargjort for å starte driving av undersjøisk tunnel fra Haramsøya. Foto Staale Wattø Stuffen/skjæringa til tunnelinnslaget på Austnes, Haramsøya. Lepsøya i bakgrunnen. 

Nyheter

Johansen har selv vært på Nordøyane og fått prosjektet presentert. Han har stor forståelse for at folk ute på øyene ønsker å bytte ut ferjene med fastlandssamband, men han er mildt sagt skeptisk til å strekke finansiering av gigantprosjektet så langt.