Oppdatert: Statsministerens kontor melder at det skal holdes ekstraordinært statsråd på slottet hvor tema er endringer i regjeringen. Møtet begynner klokka 13, det holdes pressekonferanse i etterkant.

Fiskeribladet skriver at tidligere parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik i Fremskrittspartiet blir ny fiskeriminister i Solberg-regjeringen. Han var mandag formiddag på vei til Oslo, skriver Fiskeribladet.

Han skal også ha vært aktuell som statsråd tidligere, men hensynet til representasjon fra forskjellige distrikter gjorde det vanskelig for ham å ta posten, ifølge NRK. Politisk kommentator Magnus Takvam kaller Nesvik «det heteste tipset».

Ingen kommentar

En heseblesende Nesvik avviser alle spørsmål på telefon til Sunnmørsposten mandag formiddag.

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Harald Tom Nesvik til Sunnmørsposten.

En rekke medier, inkludert NTB, får bekreftet av kilder at Per Sandberg har besluttet å trekke seg som fiskeriminister i kjølvannet av kritikken som er rettet mot ham etter feriereisen med kjæresten Bahareh Letnes til Iran.

Fakta om den nye ministeren: Dette er Harald Tom Nesvik

Erfaren politiker

Harald Tom Nesvik fra Ålesund har fem perioder – til sammen 20 år – bak seg på Stortinget, og han var parlamentarisk leder i Fremskrittspartiet fra 2013 til han avsluttet stortingskarrieren ved valget i fjor. Han skulle egentlig vært fylkesmann i Møre og Romsdal, men takket nei til jobben.

Det var i slutten av mai det ble kjent at Nesvik ikke lenger ønsket vervet som fylkesmann. Han har også sagt ja til å være Frps listetopp og ordførerkandidat til lokalvalget neste høst.

Nesvik ble lansert som kandidat til å ta over etter Sandberg som fiskeriminister allerede i mars i år. Da gikk spekulasjonene ut på at Nesvik skulle bli fiskeriminister hvis Sandberg tok over justisministerposten. Sandberg valgte til slutt å fortsette som fiskeriminister og overlot posten som justisminister etter Sylvi Listhaug til Tor Mikkel Wara.

Les også: Helgaprat med Harald Tom Nesvik fra oktober 2013

Per Sandberg sammen med hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes i Mandal sentrum fredag. Flere kilder melder mandag morgen at han vil trekke seg som fiskeriminister. Foto: NTB scanpix