Lina Ånestad Valderhaug står sammen med kompisen sin Fredrik Hast Sørli (13) og faren sin og venter spent på å få se både Mads Hansen og Alan Walker. Den unge jenta har imidlertid reist litt lenger enn de fleste for å få med seg Jugendfest.

– Jeg bor egentlig i Oslo, men jeg hadde skikkelig lyst på Jugendfest i år, så da reiste jeg og pappa oppover, forteller hun. Lina var på Jugendfest også for tre år siden.

Fredrik, som bor her i byen, gleder seg også til Alan Walker, men mener det beste med Jugendfest er stemningen.

– Det er så god stemning. Man blir liksom glad og det er så kjekt, sier han.

Vennegjeng

Det er flere som har tatt seg turen til Jugendfest tidlig fredag. Blant disse finner vi vennegjengen bestående av Thea Louise, Aurora, Teodor, Martin, Johan og Emil. De er i godt humør og gleder seg til kvelden.

– Jeg gleder meg til å se Isak Shorty, kommer det kontant fra Thea Louise.

– Nei, det er Alan Walker som blir best, argumenterer Aurora.

Martin på sin side gleder seg mest til MØ. Det er litt ymse hvor mange av vennegjengen som har vært på Jugendfest før, men for Thea Louise og Aurora er det første gang. Hele gjengen har stor tro på at det blir en bra kveld.

Utsolgt

Presseansvarlig i Momentium, Terje Erstad, opplyser at alle billettene til fredagen ble solgt ut. Dermed ventes 13.000 personer til første dag av Jugendfest.

– Det er faktisk veldig bra oppmøte allerede, sier han i 19-tiden. Erstad tror nok a-ha er en av grunnene til at så mange har møtt opp så tidlig på kvelden.

– Jeg vet ikke hvor mange, men i alle fall titalls personer fra hele verden er her utelukkende for å få med seg a-ha. Flere av de som var på Giske i fjor er tilbake igjen her, forteller han.