– Krysset på Kverve skal byttes ut med en rundkjøring for å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten, forteller prosjektleder Ole Kristian Birkeland i ei pressemelding.

Arbeidet starter tirsdag 21. august og skal være ferdig til jul.

Vil bli omkjøring

AF Gruppen, som også utbedrer tunnelene i området, skal bygge den nye rundkjøringen.

Arbeidet vil foregå på dagtid når det ikke er arbeid i Ålesundstunnelene.

Første uka blir det arbeid på fylkesvegen mot Ellingsøy. Det vil ikke gi store konsekvenser for trafikantene, ifølge Statens vegvesen. Seinere blir det omkjøringer på riksveg 658 mellom tunnelene.

Vegvsenet opplyser at man da ikke skal kjøre rett fram for å komme seg videre gjennom neste tunnel, men i stedet kjøre i en «hestesko». Omkjøringen blir skiltet.

– Det er viktig at trafikantene senker farten, følger skiltingen og viser hensyn til arbeiderne, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland.

Bedre framkommelighet og sikkerhet

Krysset på Kverve er i dag uoversiktlig. Det er mye trafikk og farten er høy, noe som gjør krysset utsatt for ulykker. Deler av døgnet er framkommeligheten et problem, ifølge vegvesenet.

– Mange har sikkert erfart at det er vanskelig å komme inn på riksvegen når det er mye trafikk, sier Birkeland.

Enklere ved tunnelstenging

Med rundkjøring blir det ifølge vegvesenet også enklere å avvikle trafikken når Ålesundstunnelene blir stengt.

– Når tunnelene blir stengt er det viktig å få bilene ut av tunnelene for å unngå påkjørsler på grunn av kø. Dette blir enklere med den nye rundkjøringen og nye skilt, som vil fortelle at man skal svinge av i den nye rundkjøringen og stille seg opp i en oppstillingsfil langs fylkesveien, forteller Birkeland i pressemeldinga.

Ole Kristian Birkeland er prosjekleder for bygging av den nye rundkjøringa på Kverve. Foto: Knut Opeide/Statens vegvesen.