Giske kommune:

Havner i havgapet til salgs

Giske har 13 statlige fiskerihavner. Nå skal inntil ti havner med molo selges.

EIENDOM: Kystverket selger eiendommer i sjøkanten i landets kystkommuner, i form av fiskerihavner. I Giske er det mange av dem. Ordfører Harry Valderhaug ser muligheten for at private aktører kan kjøpe havnene og skape ny næring, også innen turisme. Men han er også opptatt av å kunne ivareta allemannsretten, og vil vurdere kommunalt kjøp av noen av havnene. Her besøker han Skjong fiskerihavn som lokale grunneiere har signalisert ønske om å kjøpe. FOTO: GRY STØRE  Foto: Gry Støre

Det verste som kan skje, er at havnene selges til et privat selskap, og folk blir nektet å gå der

Knut Støbakk
Nyheter

Idyll i havna. Stille sjø. Å rusle ned på moloen med favorittsluken på fiskestanga, gir håp om fersk fisk på middagsbordet. Kanskje også slå av en prat med naboen om vær og vind og høre hvordan det står til.