Arbeidet i Valderøytunnelen forsinka

Blir ferdig i februar, ikke i desember som planlagt.

ILLUSTRASJONSFOTO: Knut Opeide/Statens vegvesen  

Nyheter

Arbeidet med å utbedre Valderøytunnelen blir ferdig i løpet av februar, og ikke desember som tidligere planlagt, melder Statens vegvesen.

- Vi har heile tida jobba mot å bli ferdig i løpet av desember, men vi ser nå at det ikke er mulig. Årsaken til at vi er forsinka er sammensatt. Det har vært noen «overraskelser» i det gamle anlegget, og vi har vært for optimistisk med tida det tar å installere et nytt elektroteknisk anlegg og samtidig holde det gamle sikkerhetssystemet i gang. Når dette må gjøres i de timene vi har tilgjengelig på natt så går dagene og ukene fort, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland.
Utbedringa av Ellingsøytunnelen og Godøytunnelen er ellers i rute, heter det: Mens Ellingsøytunnelen blir ferdig i løpet av desember, er Godøytunnelen ferdig i april. Rundkjøringa på Kverve blir videre tatt i bruk i løpet av desember.
Det blir for øvrig fri ferdsel i Valderøytunnelen og Godøytunnelen fra 22. desember til 1. januar.