Milliardkontrakt til Havyard

Havyard Design & Solutions skal levere design og utstyr til de fire skipene som skal bygges i utlandet for Havila Kystruten AS, til en samlet kontraktsverdi på over en milliard kroner, heter det i en børsmelding.

HAVYARD: Designsjef Arve Leine i Havyard Design & Solutions AS, Salgsdirektør Gisle Vinjevoll Thrane i Havyard Design & Solutions AS, styreleder og eier Per Sævik i Kystruten Havila AS, Administrerende direktør Arild Myrvoll i Havila Kystruten AS, Konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group ASA.  

Nyheter

Tersan og Barreras skal bygge de fire skipene til Havila Kystruten og Havyard Design & Solutions skal levere skipsdesignet og en omfattende norsk utstyrspakke til alle skipene.

- Det er gledelig å kunne løfte de siste forbehold på byggekontraktene noe som sikrer leveranse i 3. og 4. kvartal 2020», sier administrerende direktør i Havila Kystruten, Arild Myrvoll.

Rekordkontrakt

Konsernsjef Geir Johan Bakke i Havyard Group sier denne kontrakten er en milepæl.

- Dette er en rekordkontrakt for Havyard Design & Solutions og er med å befeste vår posisjon som et maritimt teknologikonsern i verdensklasse, med bred kompetanse i mange segmenter, sier konsernsjef Bakke.

Arbeidet godt i gang

Havyard Design & Solutions har over lengre tid arbeidet med designet, og stålklassetegningene er allerede klare noe som betyr at stålkutting vil starte allerede på denne siden av nyttår.

Selskap i Havyard-gruppen og andre norske utstyrsleverandører skal levere utstyr i pakken og kontrakten vil gi ringvirkninger i den norske maritime klyngen.

Kompetanse

- Den tette samhandlingen mellom kunde og aktørene i den maritime klyngen har muliggjort et design og en utstyrspakke som virkelig oppnår de egenskapene kunden var ute etter, sier designsjef Arve Helsem Leine i Havyard Design & Solutions.

Han får støtte av Gisle Vinjevoll Thrane, Salgsdirektør i Havyard Design & Solutions som er fornøyd med at de nå har trådt inn i enda et nytt segment.

- Kompetansen, erfaringen og verktøyene vi og våre samarbeidspartnere har gjør oss i stand til å ta på oss stadig nye utfordringer fra våre gode, krevende kunder, sier Gisle Vinjevoll Thrane.