Flere steinsprang lørdag:

Opprettholder rødt farenivå for Veslemannen

Hastighetene i Veslemannen er uendret til svakt avtagende. NVE opprettholder rødt farenivå.

Beboere ved fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal har nok en gang måttet evakuere som følge av store bevegelser i fjellet. Farenivået forblir rødt.   Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nyheter

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder lørdag ettermiddag at rødt farenivå blir opprettholdt for Veslemannen.

– Hastighetene er svakt avtagende i øvre del og jevne i nedre del av fjellpartiet. Hastigheten er rundt 25 cm/d i øvre del og rundt 2 cm/d i nedre del. Det er rapportert om flere steinsprang fra Sivilforsvarets lyttepost, og de vises også på instrumenteringen. Temperaturen er relativt høy. Det er varslet noe nedbør fra i kveld, og en del mer nedbør fra i morgen kveld, sier Gudrun Dreiås Majala, geolog i NVE i ei pressemelding lørdag ettermiddag.


Fortsatt store bevegelser i Veslemannen – NVE opprettholder rødt farenivå

Beboerne ved fjellet Mannen kan forbli evakuert til ut i neste uke. Det har gjennom det siste døgnet vært vedvarende store bevegelser i Veslemannen.Fortsatt rødt farenivå for Veslemannen

NVE opprettholder rødt farenivå for Veslemannen fredag.Legger ned på Raumabanen: – En trist dag for jernbanen i Norge

Green Cargo vil legge ned drifta av godstrafikk på Raumabanen fra starten av desember. Usikkerheten rundt det ustabile fjellet Mannen er årsaken.