Mener rederi bruker sjøfolk ulovlig til havnearbeid i Ålesund:

Gikk til aksjon mot lossearbeid

Transportarbeiderforbundet aksjonerte mot det de mener er ulovlig bruk av sjøfolk til lossing. Under inspeksjonen havnet en av sjøfolkene på sjukehus etter en arbeidsulykke.

Inspeksjon: ITF-inspektør Truls Vik Steder (t.v.) var blant dem som gikk om bord da skipet «Samskip Endurance» la til kai ved Skutvika i Ålesund i forrige uke. Inspeksjonen som gjøres på vegne av den Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen, konkluderte med at sjøfolkene utførte lossearbeid i strid med arbeidsavtalen. Konteinerskipet seiler under Antigua og Barbuda-flagg, og eies av det tyske selskapet Borgen II Shipping. Men det er Samskip-rederiet med hovedkontor på Island som håndterer drifta.   Foto: Marius Simensen

Nyheter

Transportarbeiderforbundet og lokale havnearbeidere mener konteinerskip i Ålesund losses og lastes i strid med avtaleverket, og er bekymret over arbeidsforholdene. Da transportarbeiderforbundet forrige uke aksjonerte på kaia, ble en av sjøfolkene sendt på sjukehus etter en arbeidsulykke.