KrF delt i tre like store fløyer:

– Ikke noe sug etter å gå i Ap-regjering

Kristelig Folkeparti er delt i tre like store fløyer i spørsmålet om regjeringssamarbeid. – Det er tydelig at mange i partiet føler seg ubekvem med å gå i regjering, med begge alternativene, sier Steinar Reiten til Romsdals Budstikke.
Nyheter

Romsdals budstikke: Pendelen vippet verken i blå favør eller i rød favør da Kristelig Folkepartis fylkesårsmøte stemte over hvilke regjeringsalternativ som er ønsket. De 124 stemmeberettigede fordelte seg i tre temmelig like grupper. 43 ønsker at KrF skal fortsette som opposisjonsparti, uten å bli med i noen regjering resten av denne treårsperioden. 41 ønsker å søke regjeringssamarbeid med Erna Solbergs regjering, mens 40 ønsker at KrF skal gå i regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.