Ålesundregionen med i FN-prosjekt:

Gir 1 million i bidrag til Smart City-utviklingen i Ålesund og regionen

Det melder Sparebanken Møre i en pressemelding 2. juledag.

Overrekkelse: Leder i fellesnemnda for nye Ålesund og ordfører i Ålesund Eva Vinje Aurdal sammen med administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal.  Foto: Sparebanken Møre

Nyheter

Pengene skal gå til arbeidet med å skape en digital utgave av Ålesundsregionen, ifølge meldingen.


Nye Ålesund blir smartby i FN-regi

Nye Ålesund, Sula og Giske er med i FN-programmet United Smart Cities.

 

Den digitale utgaven skal gjøre det mulig å se sammenhenger når det for eksempel blir planlagt endringer. Den skal også hjelpe til med å måle bærekraft ved å ta i bruk FNs indikatorer for bærekraftsmål.

– Vi tente umiddelbart på prosjektet, og synest det er spennende å bidra til at Ålesund blir den første norske byen i Smart City-prosjektet som får visualisert en digital tvilling. Vi gar verdensledende kunnskapsmiljø her, og ser med stor interesse på overføringsverdien fra teknologiene som i dag blir brukt i maritim industri, til by- og samfunnsplanlegging. Prosjektet skal bidra til økt livskvalitet for innbyggerene og øke verdiskaping for lokalt næringsliv. Det vil vi selvfølgelig være med på, skriver administerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal i meldingen.

Viktig for utviklingen

Astrid Eidsvik, prosjektleder for nye Ålesund, er glad for å ha Sparebanken Møre med i statsningen. Hun mener det at FN-nettverket viser interesse for Ålesundregionen kan bli viktig for uviklingen.

– For det første ønsker nye Ålesund, Giske og Sula å bidra inn mot FNs bærekraftmål. Den digitale tvillingen vil hjelpe oss å se hvordan vi ligger an. Ved hjelp av FNs smartbynettverk kan vi legge inn de indikatorene vi skal måles på, som for eksempel økonomi, energi, transport, helse og skole, sier hun i pressemeldingen.