Ulykka i Kjølsdalen:

Mann i 50-årene siktet for uaktsomt bildrap etter at to kvinner omkom i påkjørsel

En mann i 50-årene har status som siktet etter at han kjørte på to kvinner i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Begge kvinnene døde på stedet.

Lys: Ulykkestedet er markert med lys etter trafikkulykken i Kjølsdalen torsdag kveld.  Foto: Terje Engås

Kølsdalen kyrkje: Det blir åpen kirke her i Kjølsdalen kyrkje klokka 16 fredag. 

Nyheter

Det er ikke kjent om mannen er siktet for uaktsomhet etter veitrafikkloven eller om siktelsen omfatter brudd på straffeloven.

– Det er ikke skrevet noen formell siktelse ennå, men han har status som siktet fordi politiet har tatt beslag i førerkortet og tatt blodprøver av ham, sier lensmann Tormod Hvattum i Nordfjord til NTB.

Ulykken skjedde mellom Nordfjordeid og Måløy i Eid kommune litt før klokken 20.30 torsdag kveld. Bilen kjørte av veien og opp på et gangfelt i Kjølsdalen.

Det var den 63 år gamle Anne Elise Sæthre og den 57 år gamle Marit Johanne Røed Sundal som omkom i trafikkulykken. Kvinnene er begge hjemmehørende i Kjølsdalen, og pårørende er varslet. Sjåføren er fra nabokommunen Gloppen.

Får tilbud om advokat

Bilføreren pådro seg lettere skader og ble innlagt på sykehus. Avhøret av mannen startet tidlig fredag ettermiddag.

– Avhøret har nettopp startet, og jeg kommer ikke til å være til stede. sier lensmannen.

Siktede var innlagt på sykehus natt til fredag og vurderes som lettere skadd. Torsdag kveld varslet politiet at mannen rutinemessig blir sjekket for påvirkning. Hvattum kan foreløpig ikke si noe om resultatene av disse prøvene.

Han forteller at det blir holdt en minnestund i Kjølsdalen kirke klokken 16 fredag ettermiddag.

Ulykkestedet: Slik så ulykkestedet ut fredag formiddag. De røde merkene markerer hvor bilen traff steinmuren på gangveien.  Foto: Terje Engås

Ingen vitner

Det var forbipasserende som varslet om ulykken som skjedde ved et kryss opp mot Kjølsdalen.

– Kvinnene gikk på gangveien da bilen kjørte ut av veien og opp på gangveien. De ble forsøkt gjenopplivet, men det lot seg ikke gjøre, sier Hvattum.

– Det var ingen vitner til selve ulykken, så vidt jeg kjenner til, men folk kom raskt til stedet, sier lensmannen.

Kriminalteknikere fra politiet og ulykkesgruppa til Statens vegvesen foretok undersøkelser på stedet torsdag kveld.

To kvinner omkom etter at de ble påkjørt på en gangvei i Kjølsdalen mellom Nordfjordeid og Måløy i Sogn og Fjordane torsdag kveld. Politiet ble varslet om ulykken klokken 20.21. Foto: Siri Kolseth / Fjordenes Tidende / NTB scanpix 

Krisestab

Ordfører Alfred Bjørlo (V) i Eid kommune sier kommunen har satt krisestab.

– Vi ble varslet om ulykken så raskt skadeomfanget ble kjent, og kriseteamet ble umiddelbart samlet. Et psykososialt kriseteam ble raskt etablert for å bistå de pårørende, sier Bjørlo til NTB.

Han sier at den lokale skolen er åpnet som et samlingssted og at den lokale sanitetsforeningen, som kommunen har beredskapsavtale med, er på plass med folk der.

I Kjølsdalen bor det mellom 500 og 600 personer. Bjørlo sier ulykken vil prege bygda.

– Det er tragisk og et sjokk for alle når noe sånt skjer. Det er en fryktelig hendelse og vil prege oss i lang tid framover, sier han.

  Foto: Terje Engås

(©NTB)