Tre finalister kjemper om en million kroner

Flowtru fra Leinøy, Stø Technology fra Hareid og Roadtech fra Nordmøre er klar for finalen i gründerkonkurransen Næringsteft.

Millionkamp: Tre gründerselskap kjemper om å vinne en million kroner. Finalen er i Ålesund 13. mars.  Foto: Cecilie Myrstad

Nyheter

Det skriver Sparebanken Møre i ei pressemelding.

– Å bli løftet fram i en slik konkurranse som Næringsteft tar vi som en stor anerkjennelse, og gir oss motivasjon og kraft til å jobbe videre, sier Arne O. Flø, i Stø Technology AS på Hareid.

Selskapet har utviklet en autonom undervannsfarkost som gir mer effektiv tråling, som gir bedre dyrevelferd og er mer bærekraftig for miljøet.

Bedre fiskevelferd

Det andre gründerselskapet som er klar for finalen er Flowtru AS fra Leinøy i Herøy. De har utviklet en innovativ teknologi for en mer effektiv fiskepumpe for landbasert fiskeoppdrett som bedrer fiskevelferd. Martin Jung Leine forteller at de også var med i konkurransen i fjor.
– Da kom vi ikke med på topp ti engang. I år stod vi sterkere. Nå har vi lært mer og kommet lenger, ikke minst takket være Næringsteft. Det viser at det er viktig å fortsette å jobbe med en ide man har tro på, det kan faktisk føre fram, sier Leine.

Nordmørsfirmaet Roadtech AS fra Øydegard på Nordmøre kom både til finalen, og vant samtidig Publikumsprisen, der vinneren ble kåret gjennom en åpen nettavstemning. Dette selskapet har utvikla ny teknologi for mer effektiv, tryggere og miljøvennlig nedsetting og opphenting av brøytestikker.

Ti var i semifinalen

Næringsteft er en kompetansereise og et gründerstipend for nyskapere i Møre og Romsdal i regi av Sparebanken Møre.

Fredag stod det bare ti av 101 igjen i semifinalen i Molde, før juryen plukka ut tre som går til finalen 13. mars på Investorseminaret «Børs og Bacalao» i Ålesund.

De ti semifinalistene var Agrilogg AS fra Rovde, Create View fra Molde, Currence Robotics AS fra Eidsnes, Flowtru AS fra Leinøy, JETT Technologies AS fra Frei, Luminell Drone Light AS fra Ålesund, Rauma Automasjon AS fra Innfjorden, Roadtech AS fra Øydegard, Stø Technology AS fra Hareid, SwiftVet AS fra Molde.


Disse er videre i Næringsteft

Stø Technology AS kom blant de 50 beste i Næringsteft i fjor. I år er de blant 10 semifinalister.