Vil bringe kvinnelige studenter og næringslivskvinner sammen

Det skjer når studentorganisasjonen Start Ålesund ved NTNU arrangerer Kvinner Møtes i Øygardshallen 6. mars.
Nyheter

– Kvinner Møtes er en arena for nettverksbygging der studentorganisasjonen Start, som en del av landets mest næringsnære campus, ønsker å bringe kvinnelige studenter og kvinner fra næringslivet sammen. Formålet er å inspirere våre kvinnelige studenter til å ta sjanser og satse, helt uavhengig av karrieremål og bransje, sier prosjektleder Elisabeth Hammerø.

Daglig leder: Anja Solevågseide i Pir Cowork blir å treffe under Kvinner Møtes 

På programmet står investor og gründer Anja Solevågseide fra PIR, samt Berta Røed fra Fuelbox, og Sunnmørsjenta Jørgine Vasstrand, bedre kjent som Funkygine.

– Dette er tre råtøffe damer som har unik og spennende erfaring som de skal dele med oss. Det som er så bra er at dette er relevant for hele målgruppa vår, slik at alle vil sitte igjen med nye impulser etter kvelden, sier næringslivsansvarlig Kamilla Sivertsen.

Lav prosentandel

FUNKYGINE: Kommer på Kvinner Møtes  Foto: Alexander Worren

– Bakgrunnen for dette arrangementet er den lave prosentandelen kvinnelige gründere, toppledere og investorer. Vi ønsker at våre studenter fra NTNU skal bli mer fremoverlent, mer ambisiøse og mer klar for å tre inn i arbeidslivet, og vi tror at den beste inspirasjonskilden kommer fra kvinner som selv har tatt steget, sier markedsansvarlig Petter Eriksen.

Eriksen er det eneste mannlige komitemedlemmet, men opplever det utelukkende positivt å jobbe med sine Start-kolleger.

– Dette er jo ikke en kamp om pappaperm og fakkeltog for kvinners rettigheter som vi har opplevd at noen faktisk tror. Det handler utelukkende om at vi ønsker at en større andel kvinner vil gå inn i stillinger som ledere og gründere, og vi ønsker å gi våre kvinnelige studenter en ekstra dytt i riktig retning. Dette handler også om individ, i tillegg til kjønn. Det er fremdeles en del normer om tradisjonelle kjønnsroller i arbeidslivet som gjør at mange kvinner føler at de må kjempe ekstra hardt for å komme dit menn er i dag. Det er de samme normene som gjør at menn for eksempel føler at de må kjempe ekstra hardt for å bli tatt seriøse som helsearbeidere, og dette er mønsteret vi vil bryte. sier Eriksen, med tidligere erfaring innen helsefagarbeid i Trondheim.