Takker de mange hjelperne etter ulykka som kosta mannen livet

– For en del vil det sikkert være feil tidspunkt å stå fram på denne måten. Men for meg er det til hjelp.

Mannen omkom: Heidi Karlsbakk var gift med Rune André Karlsbakk som omkom etter ei ulykke under fiske i Borgundfjorden tirsdag forrige uke.   Foto: Marius Simensen

Ulykkesbåten: Fiskebåten ble etter hvert tatt på land i Nørvevika i Ålesund.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Det sier Heidi Karlsbakk. Få dager etter at ektemannen, Rune André Karlsbakk (48), omkom i ei drukningsulykke under fiske i Borgundfjorden, har hun tatt kontakt med Sunnmørsposten.

– Til tross for at vi står midt i de kanskje tyngste dagene noensinne, har jeg et behov for å gjøre dette nå. For å takke. Jeg vet det var mange involvert etter ulykka. Flere profesjonelle, men også folk som tilfeldigvis var i nærheten. Jeg vil at alle som bidro skal vite at vi ser dem som helter. At vi er så takknemlige for innsatsen deres, selv om Rune ikke kunne reddes, sier hun. Hun legger til at hun også har vært i kontakt med en av yrkesdykkerne som var med og henta opp mannen, så vel som dem som var på jobb på hurtigbåten som går mellom Ålesund og Langevåg.


Ålesund:

Mann omkom i drukningsulykke

En mann som ble reddet opp av vannet etter en redningsaksjon i Borgundfjorden utenfor Ålesund er bekreftet omkommet.

 


– Dykkerne hoppet raskt i vannet og fikk hentet opp personen

Flere båter var i sving for å hjelpe til under redningsaksjonen i Borgundfjorden tirsdag morgen.


Har selv vært hjelper

Karlsbakk forteller videre at hun, både gjennom jobben sin som hjelpepleier, men også som privatperson, har vært blant hjelperne etter ulykker.

– Og jeg vet at det er lett å i etterkant begynne å gruble på om en gjorde nok. Om en kunne gjort mer. Men etter det jeg vet akkurat når det gjelder Rune, kunne de ikke det, sier hun.

Full redningsaksjon

Det var ved 07.30-tida tirsdag 26. februar at nødetatene fikk melding om at en fiskebåt gikk i sirkler mellom Fransholmen og Bogneset i Borgundfjorden.

Det blei satt i gang full redningsaksjon koordinert av Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS). Både brannvesen med dykkere, politi, helsevesen og redningsskøyte ble satt i sving, og i tillegg deltok også flere nærliggende båter i aksjonen. Etter hvert blei Rune André Karlsbakk funnet i sjøen av yrkesdykkere fra selskapet Frøy Vest.

Sunnmørsposten har tidligere, basert på opplysninger fra politiet, skrevet at Karlsbakk hang fast i garnet til fiskebåten da han ble funnet. Dette korrigeres imidlertid av enka.

– Han fiska ikke med garn, men derimot med line. Han hang fast i lina, sier hun.

Om tekstmeldinga som aldri kom

Karlsbakk forteller at hun og ektemannen ofte snakka om at det var risikofylt, det å dra ut på fiske aleine, slik han gjorde.

– For det er det jo, selv om han langt fra er den eneste som gjør det. Vi hadde også en avtale om at han sendte meg ei tekstmelding hver gang han var ferdig med å dra, før han gikk inn til byen for å selge fisken. Men den dagen ulykka skjedde kom det ikke noen sånn melding, og jeg fikk derfor tidlig en dårlig følelse, sier hun.

– I forkant av at jeg uttaler meg har jeg forhørt meg med barna – om de har innvendinger mot at jeg gjør det. Det har de ikke, sier Karlsbakk. Hun og avdøde har fire voksne barn sammen. I tillegg har han to barn fra et tidligere forhold.

Begravelsen til Rune André Karlsbakk finner sted fra Langevåg kirke torsdag denne uka.