Else-May Botten

Vil fortsette i Aps sentralstyre

Else-May Botten har gitt valgkomiteen i partiet beskjed om at hun ønsker to nye år i partiets mektige sentralstyre.

Innstiller: Fylkesleder i Møre og Romsdal Ap, Per Vidar Kjølmoen, sitter i valgkomiteen som skal innstille overfor landsmøte hvem som bør fortsette i sentralstyret.  Foto: Per-Kristian Bratteng

Nyheter

- Jeg ønsker å stå på med politikk helt fram til valgkampen 2021. Har derfor sagt ja til å sitte i to nye år, skriver Botten i en tekstmelding til Sunnmørsposten.

Arbeiderpartiet samles til landsmøte første helgen i april. Tradisjonelt er det en tøff kamp om vervene. Botten har sittet i sentralstyret siden 2013.

Etter valget i 2021 slutter hun med politikk og blir ny fylkesmann i Møre og Romsdal. Hun frykter ikke at det at hun skal ut av politikken om to år kan bli brukt mot henne i kampen om plassen i sentralstyret.


Botten valgt til sentralstyret i Ap

Møre Aps Else-May Botten er valgt som nytt medlem i Aps sentralstyre.

 

 - Alle som sitter nå har fått spørsmål om vi ønsker å fortsette. Jeg svarte ja på det. Kompetansen på næring og fra LO vil nok være viktige kort for meg, og engasjementet for politikken er absolutt til stede. Har ikke tenkt å slakke på før jeg er ferdig med perioden, sier Botten.

Som understreker at hun trives svært godt i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, og at hun fortsatt ønsker være en tydelig stemme for fylket.

- Jeg trives veldig godt med mitt ansvarsområde i energi -og miljøkomiteen, noe som også er en viktig kompetanse å ha i sentralstyret. Så er det opp til valgkomiteen å velge det laget de mener er best for de neste to årene. Jeg har vært i sentralstyret siden 2013 og vært en tydelig stemme fra oss, sier Botten.


Botten i drakamp

Else-May Botten. Hadia Tajik. Eller begge to. Det pågår nå en tøff dragkamp om å sikre seg plass i det mektige sentralstyret i Arbeiderpartiet.

 

Fylkesleder i Møre og Romsdal Ap, Per Vidar Kjølmoen, sitter i partiets valgkomite.  Han ønsker ikke si noe som helst om at Bottens ønske om å fortsette i to år til.

- Jeg kommer ikke til å si noe som helst om arbeidet i valgkomiteen, er beskjeden fra Kjølmoen.