Nær 80 barn står foreløpig uten tildelt barnehageplass i Ålesund:

Mange må reise langt for barnehage

Foreløpig står nær 80 barn med rett til plass, uten barnehageplass i Ålesund. En del barn må fraktes til en helt annen kant av kommunen.

Midtre: Mens mange barn i yte bydel, indre bydel og på Ellingsøy ikke har fått plass i en av barnehagene de har søkt, har midtre bydel mindre kapasitetsproblem på barnehageplasser totalt. Her fra Fjelltun barnehage da Daisy Detektiv kom på besøk.  Foto: Staale Wattø

Vi klarer nok å oppfylle retten til barnehageplass, men plassen kan bli langt unna.

Turid Sandnes
Nyheter

Med morgentrafikkrush, kø, stress, levering, jobb, og nytt trafikkrush for å rekke henting i barnehagen, kan barnehageplass på en annen kant av den ålelangstrakte kommunen Ålesund, by på utfordringer. Og for noen blir det regelrett uhensiktsmessig, for ikke å si umulig, å takke ja om et slikt tilbud etter hvert kommer.