Mange overdosedødsfall i Ålesund – kommunen er nå med i strateginettverk:

Redder liv med spray

Antall overdoser og overdosedødsfall i Ålesund er vedvarende høyt. Av tiltak som planlegges iverksatt er kameratredning ved utdeling av nesespray.

Overdose: Ni mennesker i Ålesund har dødd av overdose i løpet av de fem siste årene. Rask tilgang på Nalokson-nesespray er viktig for å avverge at personer dør av overdose før ambulansen når fram. Nå vil Ålesund kommune at flere skal få tilgang på nesesprayen. 

Ni overdosedødsfall er ni for mye.

Anne-Marie Aasen
Nyheter

Ålesund kommune er invitert inn i arbeidet med Nasjonal overdosestrategi på bakgrunn av vedvarende stor overdosebelastning. Kommunen har hatt 9 overdosedødsfall de siste fem årene, og ser behovet for å øke kompetansen på forebygging av overdosedødsfall.