Økning i trafikken på Vigra i mars

Ålesund lufthavn, Vigra hadde en økning i antall reisende på 9% sammenlignet med fjoråret.

Opplever økning: Det fløy flere passasjerer fra Ålesund lufthavn, Vigra i mars i år enn i fjor.  Foto: Arkiv

Nyheter

Det melder lufthavnsjef Tor Hånde i en epost. Årsaken til veksten er den sene påska som i år kommer i april i stedet for mars. I påskemåneden opplever flyplassene som regel et fall i antall reisende, særlig på innenlandsrutene.


Spansk selskap skal drive flytårnet på Vigra

- Ikke mulig å nekte Saercos oppdraget

Samferdselsminister Jon Georg Dale sier det ikke finnes juridisk grunnlag for å nekte det spanske selskapet Saercos å overta driften av flytårnet på Vigra.

 

I mars reiste 94.544 passasjerer over Vigra. Innlandstrafikken økte med 15,4 %, og utlandstrafikken ble redusert med 12 %. Årsaken til nedgangen i utlandstrafikken er at Alicante ikke ble operert i mars i år, og at det har vært færre passasjerer til Amsterdam og Kaunas enn i mars i fjor. Trafikken til Gdansk har økt i siste måned, skriver Hånde.


Starter opp ny flyrute til Polen

Wizzair starter opp ny rute fra Vigra til Katowice, helt sør i Polen, i september.

 

Han skriver videre at hittil i år er totalt antall passasjerer økt med 6,6 %. Innlandstrafikken har økt med 9,7 %, mens utlandstrafikken har blitt redusert med 4,2 %.


Passasjerøkning på Vigra i februar

I februar reiste 79.123 passasjerer over Ålesund lufthavn, Vigra. Det er ei økning på 2,5 prosent sammenligna med samme periode i fjor.