Fikk heder og ære med kunst, musikk og lovord

Mandag ble popstjerna Sigrid Solbakk Raabe ble hyllet for å ha profilert hjembyen i inn- og utland. – Jeg har ikke tenkt at det er reklame å snakke om Ålesund. Det er naturlig, for hjembyen er en del av meg.

Ordføreren hedrer gode ambassadører: Ordfører Eva Vinje Aurdal inviterte Sigrid Solbakk Raabe til lunsj og et møte for å overrekke en gave.   Foto: Nils Harald Ånstad

Nyheter

– Og for en fin by det er, legger Sigrid til når Sunnmørsposten snakker med henne etter seremonien.

Det hele foregikk i formannskapssalen på rådhuset. Der talte ordfører Eva Vinje Aurdal og kultursjef Oskar Skulstad, og det ble musikk av Jacob Sewerin.

Ble rørt

Sigrid hadde med seg familien sin, tidligere sanglærer Solveig Håvik, studioleder for Ocean Sound Recordings, Terje Erstad og musikklærer Johan Sewerin. Det var sistnevntes sønn som stod for musikkinnslaget.

Sigrid hadde med seg familien, studioleder på Ocean Sound, Terje Erstad (t.v), tidligere sanglærer Solveig Håvik og musikklærer Johan Sewerin.  Foto: Nils Harald Ånstad

 

– Tusen takk, jeg er helt rørt. Det er en stor ære og det er ekstra stas at jeg har fått med meg musikklærerne mine som har betydd så mye for meg. Jeg er så glad i byen min, sa Sigrid under overrekkelsen.

Hun fikk et innrammet kunstverk fra Karin Augusta Nogva. På bildet står det "Ålesund er stolt av deg. Takk for at du har profilert byen nasjonalt og internasjonalt". I tillegg fikk Sigrid nye t-skjorter med påskriften "E <3 Ålesund".

Påskeferie og nytt album

– Nå har jeg vært hjemme i tre dager og bare stått på ski på Strandafjellet med familien. Det er det vi kommer til å gjøre hele påsken, forteller Sigrid.

– Du har nylig sluppet debutalbumet "Sucker Punch" som har fått strålende kritikker i inn- og utland. Hvordan føles det?

– Jeg må si jeg er utrolig letta, og det er helt fantastisk. Jeg har laget musikk som jeg selv liker, og synes selv plata er knallbra. Det meste er spilt inn på Ocean Sound på Giske også.

Sigrid bor til vanlig i Oslo.

– Men jeg er ikke særlig mye hjemme - mest ute og reiser. I juni skal jeg begynne å turnere med Maroon 5, og fremover blir det mye promo og intervjuer med media, sier hun.

Jacob Severin stod for musikkinnslag.  Foto: Nils Harald Ånstad

 

– Vi blir stolte av byen vår

– Det du skaper er unikt, innovativt og spennende, og noe helt spesielt. Det treffer folk både lokalt og internasjonalt, og du er overalt. Hver uke møter vi deg i media, og du viser at du promoterer byen vår. Vi blir stolte av byen vår, laget vårt og oss selv. Det er bare naturlig at du blir ambassadør for Ålesund, sa Eva Vinje Aurdal i sin tale.

Ordfører Eva Vinje Aurdal holder tale.  Foto: Nils Harald Ånstad

 

– Du er et barn av Ålesund kulturskole og det er vi veldig stolte av, sa Skulstad.