Redningsaksjon i Stordal - 12 åringer gikk seg fast i fjellet

Natt til onsdag ble det satt i gang en redningsaksjon etter at to 12 år gamle gutter var gått seg fast i fjellet.
Nyheter

Guttene har gått seg fast i fjellet Fokhaugtinden i Stordal, ifølge ei twittermelding fra Møre og Romsdal politidistrikt klokka 00.20 natt til onsdag. Ifølge NTB skal guttene ha gått på skitur fra et hyttefelt ved fjellet.

Posisjonen til guttene er kjent og redningshelikopter er på veg. Med seg har helikopteret tre personer fra den alpine redningsgruppe, opplyser politiet. I tillegg står mannskaper fra lokal skipatrulje klar til innsats.

Klokka 00.38 melder politiet at redningshelikopteret er på stedet. Det er landet ved innsatsleder for en brief og klargjøring av utstyr til å hente ut 12-åringene.

Kalde, men ved godt mot

– De har vært på topptur på fjellet på ettermiddagen også har de gått seg fast. Det har blitt mørkt og det har frosset på, slik at det er glatt i området. Vi vurderte det slik at det var tryggest at vi hentet dem ned, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre- og Romsdal politidistrikt til NTB.

Operasjonslederen sier de har telefonkontakt med guttene og kjenner posisjonen deres. I tillegg har guttene med seg en walkietalkie og en lykt.

– Guttene er ikke godt kledd og det er småkaldt, men de er ved godt mot, sier operasjonslederen til NTB.

Operasjonslederen opplyser at det er ulendt terreng i området, 12-åringene står om lag 400 meter under toppen.

Stor utfart i påskefjellet, men rolig for Røde Kors

Røde Kors melder om en rolig påskedag så langt. Hjelpekorpsene i påskefjellet hadde fem henteoppdrag og ingen leteoppdrag tirsdag ettermiddag.


Skal heise guttene ut

Klokka 01.12 melder politiet at aksjonen er i gang.

– Redningshelikopteret er nå på vei opp til posisjonen til guttene. Skal sette av alpin redningsgruppe som skal sikre guttene og deretter skal de heises ut, skriver de i ei twittermelding.