Direktesending kl. 15:

Lokaldemokratiet til debatt

Se debatten om lokaldemokrati hvor Sylvi Listhaug møter ordførerne fra Ålesund, Hareid og Haram. Debatten ledes av Kjell Erik Saure i KS og politisk redaktør Jan Erik Røsvik i Sunnmørsposten. Se direktesending i videovinduet under.

Se debatten om lokaldemokrati hvor Sylvi Listhaug møter ordførerne fra Ålesund, Hareid og Haram. Debatten ledes av Kjell Erik Saure i KS og politisk redaktør Jan Erik Røsvik i Sunnmørsposten.

Nyheter

Sammen med Sunnmørsposten arrangerer KS debatt i Ålesund, om lokaldemokratiets betydning og vilkår. Passer lokaldemokrati bedre i prinsipper og partiprogrammer enn i praksis? Er det slik at hensynet til lokaldemokratiet raskt må vike når rikspolitikere skal vise handlekraft? Debatten arrangeres i Sunnmørspostens lokaler i Ålesund 26. april.


Ordførere møter Sylvi Listhaug i Ålesund

Fredag ettermiddag møtes politikere for å diskutere lokaldemokrati i Ålesund. Du er selvfølgelig invitert.


Debatten inngår i programmet til festivalen The North West, som går av stabelen i Ålesund 25.- 27. april. Festivalen, som kaller seg Norges viktigste møteplass for inkluderende og bærekraftig utvikling, arrangeres av kommunene Haram, Giske, Sandøy, Skodje, Sula, Ørskog og Ålesund og Møre og Romsdal fylkeskommune.

Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug (Frp, Møre og Romsdal) møter ordførerne Eva Vinje Aurdal (Ap) fra Ålesund, Vebjørn Krogsæter (Sp) fra Haram og Anders Riise (H) fra Hareid. Riise er også fylkesleder i KS Møre og Romsdal.

Tema for debatten er lokaldemokratiets betydning og vilkår i lokalvalgåret 2019:
Hvor demokratisk er egentlig lokaldemokratiet?
Spiller det noen rolle hvem vi velger?
Når alle statlige pålegg er oppfylt – hva er igjen for kommunestyret å bestemme?
Skal adressen din avgjøre hvilke tjenester du har krav på?
Hvilke rolle skal lokaldemokratiet spille i utviklingen av regionen?
Debatten innledes av professor Halvard Vike (Universitetet i Sørøst-Norge), som har arbeidet mye med lokaldemokratiets utvikling i Norge.

Debattledere er fagsjef i KS, Kjell Erik Saure, og politisk redaktør i Sunnmørsposten, Jan Erik Røsvik.

Debatten vises direkte på smp.no fra klokka 15:00 fredag 26. april.