Sunnmøringer styrer medie-Norge

Alle de sentrale organisasjonene i medie-Norge er nå styrt av sunnmøringer. Redaktørforeningen, Presseforbundet og Mediebedriftenes Landsforening har sunnmøringer i toppen.

Dag Idar Tryggestad, styreleder i Presseforbundet, Hanna Relling Berg, styreleder Norsk redaktørforening, Tove Nedreberg, styreleleder MBL og Pål Nedregotten nestleder MBL   Foto: Hege Iren Franzten

Nyheter

- Nå er dette komplett, fastslår Dag Idar Tryggestad. Han er fra Hellesylt, er nestleder i Norsk Journalistlag og styreleder i Presseforbundet.

Han har med seg Hanna Relling Berg, ansvarlig redaktør i Sunnmørsposten og styreleder Norsk redaktørforening, Tove Nedreberg fra Fosnavåg, direktør i Adresseavisen og styreleder i MBL og Pål Nedregotten fra Ålesund som nestleder i MBL (Mediebedriftenes Landsforening).

De er nå samlet til Nordiske mediedager i Bergen og da Sunnmørsposten snakket med Tryggestad stålsatte han seg for å gå inn og høre på Donald Trumps omstridte våpendrager, Steve Bannon, som skulle snakke til toppene i mediebransjen.

- Kan vi nå si at medie-Norge ligner stadig mer på Fremskrittspartiet? Også der er det en flokk med sunnmøringer i toppen?

- Nå skal det vel sies at dette er litt tilfeldig. For å være litt seriøs, så står bransjen overfor store utfordringer både i overgangen til den digitale økonomien og i forhold til truslene mot de redaktørstyrte mediene. Dette er områder der vi må samarbeide godt. Da er det kjekt at det er med andre sunnmøringer, sier Tryggestad.