Universiteter og høyskoler får 161 millioner til undervisningslokaler.

Flere universiteter og høyskoler får økt bevilgning for å oppgradere undervisningslokalene sine slik at de legger til rette for nye undervisningsformer.

MINISTER: Høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).  Foto: Ole Berg-Rusten/NTB scanpix

Nyheter

Flere universiteter og høyskoler får økt bevilgning for å oppgradere undervisningslokalene sine slik at de legger til rette for nye undervisningsformer.

Høgskulen i Volda er blitt tildelt 3 millioner kroner til ombygging i auditorium, ifølge en tildelingsliste som Kunnskapsdepartementet publiserte torsdag morgen.

Og Høgskolen i Molde er tildelt 2,5 millioner kroner til prosjekt i vrimlearal.

Totalt øker regjeringen bevilgningene til oppgradering fra 75 millioner kroner i fjor til 161 millioner kroner i år.

– Universiteter og høyskoler må gi rom for mer studentaktive undervisningsformer og bruke tradisjonelle forelesninger i litt mindre grad. Undervisningslokaler, enten det er auditorier, laboratorier, verksteder eller fellesarealer, er viktige faktorer for bedre kvalitet i høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Siden institusjonene bidrar med egne penger i tillegg til de 161 millionene som nå deles ut, vil dette totalt gi oppgraderinger for til sammen 415 millioner kroner.

Blant prosjektene som får støtte er et operasjonssenter ved NTNU Gjøvik som skal brukes til å teste virksomheter og personer for realistiske hendelser knyttet til cyberangrep. Universitetet i Stavanger får penger til å bygge om et eldre skolebygg til skaperverksted og barnehagelaboratorium for lærerutdanningene.