DN: Sofies advokat utelukker ikke rettslige skritt mot VG

Advokat Knut-Asbjørn Solevåg i Ålesund utelukker ikke at Sofie (27) kan gå til erstatningssak mot Verdens Gang.

Advokat: På spørsmål om hvorfor akkurat han, Knut-Asbjørn Solevåg, er hyra inn som advokat svarte han slik til Sunnmørsposten i april: – Det ønsker jeg ikke å gå inn på utover at hun har familie som bor her.  Foto: Anne-Mari Tomasgard

Nyheter

VG og Sofie (27) fra Ålesund kom ikke til en minnelig løsning. Dermed skal saken opp i Pressens faglige utvalg (PFU). Dette er norsk presses selvjustisordning. Det er sjelden at saker kommer opp for det vanlige rettssystemet.

– Dersom man ikke blir enige med motparten, er selvfølgelig rettslige skritt en måte å løse konflikter på. Men det vil vi se på etter PFUs behandling, sier advokat Knut-Asbjørn Solevåg til Dagens Næringsliv.


Ålesund-advokat representerer Sofie (27)

Knut-Asbjørn Solevåg (70) er hyra som advokat for kvinna som sto fram på TV2 og fortalte om VGs håndtering av dansevideoen med henne og Trond Giske.


Sofie havnet i en mediestorm på grunn av en kort video der hun danser med Trond Giske på Bar Vulkan i Oslo. VG har i etterkant beklaget sin behandling av kvinnen.

6. mai klaget Sofie VG inn for brudd på syv punkter i pressens etiske regelverk, Vær varsom-plakaten.


Sofie (27) har klaget VG inn for PFU

Sofie (27) klager VG inn til PFU etter Giske-dekningen. – Jeg føler meg presset, uthengt og dårlig behandlet av VG, skriver hun i klagen.


– Vi forholder oss til at denne saken nå er under PFU-behandling. Utover det har vi ingen kommentarer, sier digitalredaktør i VG, Ola Stenberg til DN.