Væpnet politi har fått kontroll på trusselsituasjon

Flere politipatruljer rykket ut til Åndalsnes i Rauma etter at det oppstod en uavklart trusselsituasjon i sentrum.

Store ressurser er på stedet.  Foto: STIG BRUKSÅS/ÅNDALSNES AVIS

Nyheter

– Vi har en situasjon i Åndalsnes sentrum som vi prøver å få kontroll på. Noe mer vil jeg ikke si på nåværende tidspunkt, SA operasjonsleder Borge Amdam hos Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten klokka 21.30.

Flere politiressurser rykket ut til stedet, og politiet var bevæpnet. Patruljer fra Ålesund bistod i situasjonen, deriblant ble et pansret kjøretøy sendt ut.

Operasjonssentralen har vært svært tilbakeholden med informasjon om hva situasjonen dreide seg om.

– Politiet er bevæpnet. Det er et stort antall politi, seks politibiler og to ambulanser. I alle fall seks til ti politifolk her. De er utstyrt med hjelm og visir. De har tatt oppstilling utenfor et hus, sa journalist Kjetil Svanemyr i Åndalsnes Avis, til eget nettsted.

Ifølge Åndalsnes Avis var det samlet seg en del tilskuere. Gata der aksjonen pågikk ble sperret i begge ender. Innsatslederen på stedet ville ikke kommentere saka.

– Har kontroll på trusselsituasjon

OPPDATERT: Politiet opplyser klokka 22.25 at de har hatt en uavklart trusselsituasjon på stedet.

– Vi har nå kontroll på de involverte personene. På grunn av trusselbildet valgte politiet å bevæpne seg. Ingen personer er skadet i aksjonen, heter det i en melding fra operasjonssentralen.

– Ingen er blitt skadet, og det ikke blitt utøvd noe fysisk vold. En person er anholdt, og andre som har vært involvert i saken er det kontroll på, sier innsatsleder Olav Ramnefjell til Åndalsnes Avis.