Ålesund:

26 millioner til landstrømprosjekt ved cruisekaiene

Enova innvilger støtte til 10 landstrømprosjekter. På lista finner vi cruisekaiene Prestebrygga og Storneskaia.

Det er her Enova har innvilget støtte til landstrøm i Ålesund. Da bildet ble tatt var det cruiseskipene (fra venstre) «AIDAperla», «Seabourn Ovation» og «Costa Favolosa» som lå ved henholdsvis Stornespiren og Storneskaia og Prestebrygga.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Det melder Enova i en pressemelding. Totalt deler de ut 87 millioner fordelt på de ti prosjektene, der Ålesund havn altså får 26 millioner kroner.

– Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet, og for maritim næring er landstrøm et viktig steg i retning av utslippsfri sjøtransport, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova i meldingen.

I mars i år opplyste havnefogd Ole Christian Fiskaa at de var positive til landstrøm ved cruisekaiene.

«ÅRH opplever at landstrøm til cruise er langt mer interessant nå, på grunn av uttrykt ønske fra alle de store cruiserederiene, og politisk oppmerksomhet», skrev han da i en e-post til Sunnmørsposten.

I samme tidsrom signerte Ålesund havnestyre (ÅRH) intensjonsavtale med selskapet Plug AS. Selskapet som er stiftet av Bergen Havn fikk 50 millioner i «julegave» hos Enova.

Nå har altså selskapet mottatt 26 millioner kroner som skal gå til prosjektet i Ålesund. På listen finner vi også hurtigrutekaien i Molde, som får drøye fire millioner i støtte.